Teknoloji

Google’ın ChatGPT Rakip Özellikleri: GIFI, Searchalong…

OpenAI’ye 10 milyar dolar yatırım yapan Microsoft, bir başka teknoloji devi olan ChatGPT’yi sahip olduğu hemen hemen her uygulama ve hizmete entegre etti. Google Bu onu biraz rahatsız etmiş gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde bizzat Google CEO’su yapay zeka araçlarının şirketin arama motoruna geleceğini resmen duyurmuştu. Şimdi ise bu konuda yeni bilgiler ortaya çıktı.

Dahili yazışmalara ulaştığını iddia eden The New York Times, Google’ın yapay zeka araçlarıyla ilgili yeni planlarını ortaya çıkardı. NYT’nin haberine göre Samsung’un akıllı telefonlarındaki varsayılan arama motorunu tabiri caizse Bing’e çevirme düşüncesi Google’ın paçasını ateşledi. Samsung Google için olduğu için 3 milyar dolargelir kapısı demek…

Google tahtını kaybetmemek için 160 kişilik bir grup kurdu.

NYT’ye göre Google, 20 yıllık ‘arama’ saltanatından sonra ilk kez kendisini bir rakip olarak görüyor: ChatGPT ve benzeri . Google’ın üzerinde çalıştığı yeni projenin adı Magi. Yeni projedeki tasarımcı, mühendis ve yöneticilerin temel amacı, kullanıcılara daha ‘kişisel’ bir deneyim yaşatmak. NYT’nin ulaştığı kaynağa göre Google, mevcut arama motoruna yeni özellikler kazandıracak olan Magi için 160 kişilik bir ekip kurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Google, Magi’yi ilk etapta maksimum 1 milyon kişiye açmayı planlıyor. Ancak yıl sonuna kadar test kullanıcı sayısının 30 milyona ulaşması bekleniyor. Ancak bu noktada haberler bizim için berbat; Google ilk etapta Magi’yi başlattı sadece ABD’dekullanıma sunmayı planlıyor.

Google’ın Bing’e rakip olacak yeni özellikleri: GIFI, Tivoli Tutor, Searchalong…

Bing’in metinden görüntüye oluşturucusundan daha önce birçok kez bahsetmiştik. Dall-E’nin yeteneklerini internette arama yapmak kadar kolaylaştıran bu özellik için Google’dan bir rakip var. GIF Google Görseller adı verilen özellik, Google Görseller’e bir metinden resme oluşturma aracı getiriyor. Evet, Google Görseller’e herhangi bir şey yazdığınızda, Google onu tıpkı bir sanatçı gibi bir resme dönüştürebilecek.

Google’ın üzerinde çalıştığı bir diğer özellik ise Tivoli Öğretmeni . Bu özellik ise kullanıcıların yapay zeka ile ucu açık bir şekilde sohbet etmesini ve bu sayede yeni bir dil öğrenmesini mümkün kılıyor. Evet, yapay zeka yeni yabancı dil öğretmeniniz olacak.

Google Chrome’a ​​özel gelecek özellik Arama boyunca olacak. Bu özellik, kullanıcıların internette normal bir şekilde gezinmeye devam ederken yapay zeka destekli bir sohbet robotuyla sohbet etmelerini mümkün kılacak. Örneğin; Bir festivale gitmek istiyorsunuz. Searchalong’a festivale yakın bir otel sorabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu