Haber

“Kendi Yolumda” Filminin Galasına Ünlüler Akın Etti… Gökhan Özoğuz: “Çok Samimi Bir Film Oldu”

Haber: EDDA SÖNMEZ – Kamera: FAHRETTİN ÖZTÜRK

Yönetmen koltuğuna Ömer Faruk Sorak’ın oturduğu “Kendi Yolumda” filminin galasına Cem Yılmaz’dan Kenan Doğulu ve Beren Saat’e, Can Bonomo’dan Erkan Kolçak Köstendil’e ünlü isimler akın etti. 25 Kasım Cuma günü beyazperdede izleyiciyle buluşacak sinemanın başrolünü üstlenen, Athena kümesinin solisti Gökhan Özoğuz, “Film kendi hayatımızdaki iniş çıkışlardan bazıları. Bazen daralıyorsun, bazen açılıyorsun aynı hayat gibi. İnşallah güzel olacak en önemlisi hissedilen şeylerin karşılıklı paylaşılması aslında en önemli tarafı o. Zaten yapılan sanat tamamen bunun için yapılıyor. Bir şeyler anlatmak için, bir şeyler paylaşmak için. Çok samimi, doğruları içinde barındıran, bir film oldu. Çok güzel olacak. Devamı gelecek. En kısa zamanda” dedi.

Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliğini yaptığı, Gökhan Özoğuz, Gökçe Bahadır, Okan Çabalar, Ferit Aktuğ, Hakan Özoğuz, Çağatay Aras’ın yanı sıra Tamer Levent, Suzan Aksoy, Tuncer Salman ve Erkan Can’ın muhteşem oyunculuklarıyla eşlik ettiği “Kendi Yolumda” filminin galası önceki gün Kanyon Paribu Cineverse’te yapıldı.

Galaya, ortalarında Cem Yılmaz, Kenan Doğulu, Beren Saat, Yağmur Atacan, Şebnem Dönmez, Pınar Altuğ, Can Bonomo, Levent Can, Derya Alabora, Erkan Kolçak Köstendil, Cansu Tosun, Şükrü Avşar, Ekin Olcayto ve eşi Murat Özcan, Gaye Su Akyol, Can Evrenol, Didem Balçın, İzzet Öz, Ketche, Akasya Aslıtürkmen, Türkü Turan, Gökçe Bahadır’ın eşi Buyruk Ersoy, Hakan Yonat, direktör Ketche, Birol Namoğlu, Derya Beşerler, Oğuz Çetin ve ailesi ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

GÖKHAN ÖZOĞUZ: TIPKI HAYAT ÜZERE. İNŞALLAH HOŞ OLACAK

Filmin başrolünü üstlenen, Athena kümesinin solisti Gökhan Özoğuz, sineması 3 yıl evvel yaptıklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Valla beni bu projeye bu yola Ömer (Faruk Sorak) soktu. Bir anda işin içine girdim. Sahiden ağır yerleri var sinemanın. Bayağı güm diye dram olan. Oraları daima kendi hayatımızdaki iniş çıkışlardan kimileri. Bazen daralıyorsun, bazen açılıyorsun tıpkı hayat üzere. İnşallah hoş olacak en değerlisi hissedilen şeylerin karşılıklı paylaşılması aslında en kıymetli tarafı o. Zati yapılan sanat büsbütün bunun için yapılıyor. Bir şeyler anlatmak için, bir şeyler paylaşmak için. Çok hoş olacak. Devamı gelecek. En kısa vakitte.”

HAKAN ÖZOĞUZ:  DUYGULANDIM NE DİYECEĞİMİ BİLMİYORUM

Müzisyen Hakan Özoğuz, filmde yer aldığı için kendini şanslı gördüğünü aktararak, “Duygulandım biraz. Bu haliyle birinci kez izliyorum. Yolu açık olsun diyorum ve çok hoş bence. Keyif veriyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum” dedi.

Bu arada sağlığının iyi olduğunu söyleyen Hakan Özoğuz, “Zaten bir orta söylemiştim çok uzun müddettir bir takip vardı zati. Tedavi vakti gelince emin ellerde çok yanlışsız tedavi gördüğüme inanıyorum. ve esasen karşılığını da alıyorum bitmek üzere inşallah anlımızın akı ile çıkacağız buradan” diye konuştu.

ÖMER FARUK SORAK: BUGÜNE KADAR YAPTIKLARIMIN EN İYİLERİNDEN BİRİSİ

Yönetmen Ömer Faruk Sorak, filme ilişkin yaptığı açıklamada, “Valla çok memnunum 2 yılın akabinde bu türlü çoşkulu bir seyirciyle izlemek beni de çok heyecanlandırdı. Ben daima şu heyecanla yapıyorum filmlerimi bir evvelki yatığım sinemanın bir sonrasından daha âlâ olmasına ihtimam göstererek vizyona çıkan ve halkla buluşacak son sinemam. Şu anki hissiyatım bugüne kadar yaptıklarımın en güzellerinden birisi oldu benim için çok memnunluk verici. İnşallah seyircide de karşılığı bizdeki heyecan kadar bulur. Geniş kitlelere de bu yolla ulaşır” dedi.

“BEN GÖKHAN ÜZERE BİR OYUNCUYU DALIMIZIN KAZANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Gökhan’ın (Özoğuz) daha önce oynadığı 3 filmi de izlediğini söyleyen Sorak, “Özellikle bu son devir katılmış olduğu müsabakada heyet üyeliği sırasında da aslında yelpazesinin çok fazla geniş olduğunun ispatı bir performans sergilemiştir. Bunun rahatlığıyla biz esasen çalışmaya başladık. Çalışırken de nitekim son derece doğaldı. Hiçbir yapmacıklığı, sahteciliği ve uydurma duygusu ne bize ne de seyirciye geçmeyecek doğallıkta bir oyunculuk sergiledi. Ben Gökhan üzere bir oyuncuyu kesimimizin kazandığını düşünüyorum ve bundan ötürü çok mutluyum” diye konuştu.

FERİT AKTUĞ:  GÖKHAN’IN HER ZAMAN HER FİLMİNDE NE ZAMAN İSTERSE OLURUM

Oyuncu Ferit Aktuğ, “Kendi Yolumda” filminin bir yol filmi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Umarım beğenmişsinizdir sinemamızı. İnşallah gişesi bol olsun, zira bu ortalar gişe biraz sorun. Sinemalara çok fazla gidemiyor beşerler. Umarım bu sinema için sarfiyatlar, hoş bir sinema oldu. Adana’da çekildi ben de Adana’da büyüdüm. Benim için çok özel bir sinema. Herkesin bir yolu var. Herkes o yolda kalmaya çalışıyor. ve o yolun içerisinde başımıza türlü türlü zorluklar geliyor. Düzgün beşerler, makus beşerler giriyor. Biz bir biçimde o yolun içerisinde kalmaya çalışıyoruz. Sapsak bile tekrar o yola dönmeye çalışıyoruz. Güzel insan olmaya çalışıyoruz. Bu da o denli bir sinema. Gökhan (Özoğuz) çok özel bir çocuk benim için. Gökhan’ın her vakit her sinemasında ne vakit isterse olurum. Zira başını çok seviyorum ve güzel huyunu, güzelliğini seviyorum o yüzden benim çok memnun olduğum ve izlerken de severek izlediğim bir sinema oldu.

“BABASINA İTHAF ETMİŞ. BEN DE KAYBETTİM BABAMI BEN DE ONA GÖNDERİYORUM”

Ya aslında sinema 3 sene evvel çekilmişti o yüzden paralar biraz az kalmış (kahkaha atıyor) ben bir yerde şey diyorum 10 lira var mı diyorum. 10 lira 3 sene evvel bugünün 50 TL’si olduğu için şimdi mesela ona takıldım komik geldi. 10 lira artık küçük bir para oldu. ya çok eğlenerek çektik. Çok güldük eğlendik. Bizim mesela, motor sahnesinde tuvalete giderken filan çok eğlendik. Arkamızdan köpek kovaladı. Köpekle bayağı uğraştık. 3 sene önce 2019’un aralık ayında çekildi. Benim için çok özel bir sinema. Sonunda da babasına ithaf etmiş. Ben de 2019 yılının kasım ayında babamı kaybettim. Ben de ona gönderiyorum.”

ERKAN KOLÇAK KÖSTENDİL:  BENCE İNANILMAZ BİR BÜYÜK BAŞARI

Filmi izlemeye gelenler arasında bulunan oyuncu Erkan Kolçak Köstendil de yönetmen Sorak’ı çok sevdiğini belirterek, “Valla tekrar söylüyorum büyük muvaffakiyet. Şaşkınlığım Gökhan’ın (Özoğuz) bir sinemaya Athena Gökhan diye başlayıp 5 dakikadan sonra onu unutturması ve Ömer Ali diye bir karaktere inanıyor olmamız bence inanılmaz bir büyük muvaffakiyet. Bence müziğe orta verdirtirler. Onun dışında hayran olduğumuz, sevdiğimiz arkadaşlarımız, ağabeylerimiz, babalarımız var. Sinemanın sonunda çok net çok hoş söylediği bir şey var. O yüzden keyifli ayrılıyoruz buradan bu akşam. Sinema salonları canlanıyor o bizi çok memnun ediyor. Cıvıl cıvıl yani şahane bir şeyler oluyor seyirci de bunu fark edecektir. Tekrar koşa koşa sinema salonlarına gelecektir diye düşünüyorum” dedi.

ERKAN CAN: İZLİYORUZ HİÇ KOPMADAN, O HİKAYEYE İNANIYORSUN VE SONU DA GÜZEL BİTİYOR”

Usta oyuncu Erkan Can çekimlerinin üzerinden 3 yıl geçtiği için senaryoyu unuttuğunu lisana getirerek, “Erkan’ın (Kolçak Köstendil) söylediklerinin altına imzamı atarım. Kısaca şöyle söyleyeyim: Zaten her şeyi anlattı çok keyifli bir film. İlgiyle izliyoruz hiç kopmadan. O hikayeye inanıyorsun ve sonu da güzel bitiyor” diye konuştu.

CANSU TOSUN: SİNEMANIN DUYGUSU ÇOK GÜZEL

Oyuncu Cansu Tosun ise “Ben de Erkan (Can) ağabeye ve Erkan’a (Kolçak Köstendil) katılıyorum. Zira ikisi de çok hoş özetlediler. Sinemanın duygusu çok hoş. Söylediği şeyler, kederi, bildirisi. Çok keyifli ayrıldık ve doyamadım, Gökhan’ı (Özoğuz) izlemeyi. Gökçe’yi (Bahadır), Erkan (Can) abiyi takımda herkesi. Ömer hoca tekrar süper bir sinema çekmiş. Müzikleriyle her şeyi çok hoştu. Erkan’ın da dediği üzere umarım sinema salonları bu türlü devam edecek uygun sinemalar gelecek” dedi.

KENAN DOĞULU: HER BASAMAĞINDA ÇOK DİDİNDİLER, ÇOK UĞRAŞTILAR

Eşi ile sineması izlemeye gelen Kenan Doğulu da sinemada çok sevdiği arkadaşlarının emeği olduğunu belirterek, “Her aşamasında çok didindiler, çok uğraştılar. Bir sürü talihsizlik oldu. Araya pandemi girdi. Filmin vizyona girmesi bayağı gecikti. Onların heyecanı da gittikçe arttı. Biz de o heyecanı biraz paylaştık. Bu mutlu günlerinde onlarla beraberiz. Harika bir film olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

BEREN SAAT: UZUN MÜDDETTİR SİNEMAYLA İLGİLİ KISSALARI DİNLİYORUZ

Beren Saat de eşi ile tıpkı kanıyı paylaştığının altını çizerek, “Gerçekten uzun süredir filmle ilgili hikayeleri dinliyoruz arkadaşlarımızdan ama nihayet bizim de görme fırsatımız olacak bu akşam” dedi.

FİLM BİR DÜŞLE BAŞLIYOR

Daha evvel de oyuncu olarak sinema sinemalarında yer alan Gökhan Özoğuz, bu kere kendi düşünü, sinemada düş içinde anlatıyor. Buna nazaran, Gökhan Özoğuz’un arabası, Adana’nın kenar bir mahallesinde bozulur. Gittiği tamircide, babasıyla birlikte çalışan ve aslında müzisyen olmak isteyen, fakat aile baskısı ve güç hayat kuralları sebebi ile bu hayalini gerçekleştirememiş bir tamirci çırağı olan Ömer Ali ile sohbet eden Gökhan Özoğuz, sonrasında uyuya kalır. Uykusunda kendini tamirci çırağı Ömer Ali olarak bulan Gökhan için macera başlıyor.

Kendi yolunda gitmenin ehemmiyetini vurgulayarak, izleyiciye kendini gerçekleştirmenin peşinden gitmeyi çarpıcı bir formda sorgulatan sinema, yapımı, sıcacık öyküsü ve süper oyunculuklarıyla sinema izleyicisinin dikkatini çekecek.

Ali Kobanbay’ın senaryosunu yazdığı sinemanın yapımcılığını ise Athena Sanat üstlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu