Haber

Messi’yi Barselona’ya götüren imzalı peçete açık artırmada

İngiltere merkezli müzayede evi Bonhams, Arjantinli futbolcu Lionel Messi’nin 13 yaşındayken Barselona’ya transferi için atılan ilk imzaların yer aldığı peçeteyi açık arttırmayla satışa çıkaracak.

Bonhams, dönemin Barcelona Spor Müdürü Carles Rexach, danışman Josep Minguella ve teknik direktör Horacio Gaggioli’nin imzalarını taşıyan peçetenin açılış fiyatının 300 bin lira olacağını açıkladı.

Peçete Mart ayında açık artırmaya çıkacak. “14 Aralık 2000 tarihinde Barselona’da, Minguella ve Horacio’nun huzurunda Rexach, Lionel Messi ile, kendi sorumluluğu altında ve herhangi bir karşıt görüşe bakılmaksızın, üzerinde anlaşılan tutarlar doğrultusunda bir sözleşme imzalamayı kabul eder.”ifadeler yer almaktadır.

TENİS KULÜBÜNDE İMZA VERİLDİ

Transferle ilgili haber gelmemesinden endişe duyan Rexach’ın, Messi’nin babası Jorge Messi’yi Barselona’daki bir tenis kulübüne öğle yemeğine davet ettiği ve anlaşmanın orada imzalandığı belirtildi. Söz konusu anlaşmanın aynı gün Barselona Başkanı Joan Gaspart tarafından onaylandığı ve bir ay sonra resmiyete kavuştuğu kaydedildi.

BARCELONA’NIN SİMGESİ OLDU

Genç takım da dahil olmak üzere 21 yıl boyunca giydiği Barcelona formasıyla sayısız başarıya imza atan Messi, Katalan ekibiyle 778 resmi maça çıktı ve 672 gol attı. İlk maçını 16 yaşında A takımda oynayan Messi, 4’ü UEFA Şampiyonlar Ligi ve 10’u La Liga olmak üzere 35 kupa kazandı. Arjantinli yıldız, 2021’de PSG’ye, 2023’te de Inter Miami’ye transfer oldu.

(SPOR HİZMETİ)

habertaskopru.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu