Teknoloji

Yotabayt çağında veri depolamanın geleceği Huawei IDI Forumunda tartışıldı

Global kanaat önderlerini, iş dünyasının değerli isimlerini, teknoloji departmanının önde gelen firmalarını ve ekosistem iş ortaklarını bir araya getiren IDI Forum, Huawei’nin dijital dönüşümünün geleceğini keşfetmek için 23-24 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Münih kentinde düzenlendi. Bu yılki etkinliğin teması ‘Yeni Veri, Yeni Uygulamalar ve Yeni Esneklik’ idi.

IDI Day 2023, yotabayt çağı için doğru dijital altyapının geleceğini keşfetmek üzere küresel endüstri uzmanlarını ve ortaklarını bir araya getirdi. Huawei faaliyeti kapsamında; Veri depolama endüstrisinin evrimi gerçekten ilerlerken, bilginin değerini açığa çıkarmak, ortaya çıkan uygulama ekosistemini anlamak, yapılandırılmamış veri yığınlarını verimli bir şekilde işlemek ve bilgi esnekliğini kapsamlı bir şekilde düzene sokmak için bir dizi farklı konuyu ele aldı. .

Şirketin dijital dönüşümün geleceğini tartıştığı global etkinliklerden biri olan ‘2023 Innovative Data Infrastructure Forum (IDI Day)’, Jim Lu, Huawei Avrupa Bölge Lideri ve Kıdemli Başkan Yardımcısının açılış konuşması ile başladı.

Dijital dönüşümün en önemli gerekliliklerinden biri olan Ar-Ge yatırımlarına vurgu yapan Lu, “Huawei, Ar-Ge alanındaki güçlü yatırımlarına devam ediyor. Huawei’nin Ar-Ge yatırımı, 2022’deki yıllık gelirinin %25’inden fazlasını oluşturdu. Bu muhtemelen herhangi bir sektördeki en yüksek Ar-Ge yatırımı oranıdır. Huawei, Ar-Ge ve inovasyonla tüm şubelerinin dijitalleşmesine katkı sağlamak için çevre dostu ve akıllı bir BT altyapısı oluşturmaya devam ediyor.”

Huawei’nin dijital istihdama katkısı

Huawei’nin Avrupa’da istihdama önemli katkı sağladığını belirten Lu, “Copenhagen Economics’in yaptığı bir araştırmaya göre Huawei, 2021 yılında Avrupa ekonomisine 12.3 milyar euro katkıda bulundu ve Avrupa’da 140.000’den fazla kişinin istihdam edilmesine yardımcı oldu. oldu. Avrupa, ileriye dönük bir perspektiften, çevresel ve dijital yaklaşımı kilit bir strateji olarak görmektedir. Avrupa’nın da sıfır karbon ve dijital dönüşüm için önemli hedefleri var. Huawei’nin vizyonu, Avrupa’nın bu stratejisi ile tamamen paraleldir. Avrupa’da çevresel ve dijital dönüşümü gerçekleştirmek için müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Avrupa’daki üç OpenLab tesisimizde 100’den fazla çözüm ortağımızla ortak inovasyon projeleri üzerinde çalışıyoruz. Bu ortaklıklar sayesinde Huawei, dijital dönüşümü gerçekleştirmek için eğitim, perakende ve lojistik gibi sektörlerdeki müşterilerine özel senaryolarla yenilikçi ürünler ve çözümler sunuyor.”

Gezegen için daha yeşil ve dijital bir gelecek

Konuşmasının sonunda Huawei’nin bilgi depolama çözümlerine değinen Lu, “Veri depolama, Huawei’nin bilgi işlem hizmetlerinin temel ürünü ve dijital altyapının değerli bir bileşenidir. Bugünkü forumumuzun ana teması ‘Yeni Veri, Yeni Uygulamalar ve Yeni Esneklik’. Müşterilerimize yüksek performanslı, güvenilir ve çevreye duyarlı bir bilgi depolama altyapısı sunabilmek için; Verileri verimli bir şekilde depolamanın, taşımanın ve kullanmanın yollarını tartışmanın ortasındayız. Gezegenimiz için birlikte daha yeşil ve dijital bir gelecek yaratalım.”

Huawei BT Küme Lideri ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Peter Zhou Konuşmasında, Huawei Bilgi Depolama sistemlerinin müşterilerin ve iş ortaklarının gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için geniş bir ürün ve çözüm yelpazesi sunduğunu belirtti. Zhou, “OceanStor Dorado All-Flash Storage ve OceanStor Pacific Scale-Out Storage ürünleri, Gartner Peer Insights değerlendirmesinde ‘Müşterilerin Seçimi’ olarak kabul edildi” dedi.

Huawei, dijital dönüşüm derinleştikçe bilgi depolama sistemlerinin de önemli bir değişime uğrayacağını vurguluyor. Bu değişim değerli fırsatları da beraberinde getiriyor. İşletmelerin %56’sı yapay zeka uygulamalarını kullanırken, %96’sı sürekli değişen veri uygulamalarıyla başa çıkmak için buluta uygulama geliştirmeyi planlıyor. Bilgi her gün katlanarak artıyor. Yeni bilgilerin %80’i yapılandırılmamış içerikten oluşur. Bu verilerin bileşik yıllık büyüme oranı ise %38 olarak açıklandı.

Veri esnekliği açısından birçok önemli risk vardır. Fidye yazılımı sürekli gelişirken, fidye yazılımı saldırılarının sayısı her yıl %98 oranında artıyor. İşletmelerin %14’ünden fazlası, fidye yazılımı saldırılarından sonra bilgilerini geri yükleyemiyor.

İki gün boyunca devam eden IDI Forum 2023, 800’den fazla kesim profesyonelinin katılımıyla hayata geçirilirken, etkinlik boyunca dijital dönüşümün geleceğine dair on farklı oturum düzenlendi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu